Karfiolová krémová polievka na ázijský spôsob

2015-09-29
  • Karfiolová krémová polievka na ázijský spôsob

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja, 1 veľký karfiol, 4 paštrnáky, 2 cibule, 1 lyžice feniklových semienok, 1 lyžičku koriandrových semienok, 1/2 prášku kurkumy, soľ, 4 strúčiky cesnaku, kúsok chilli papričky, 3 cm zázvoru, 1 citrón, 1,2 l zeleninového vývaru.

Postup

Krok 1

Olej zahrejeme, pridáme na kolieska pokrájaný paštrnák, na ružičky rozobraný karfiol, na kocky pokrájanú cibuľu a na miernom smažíme do zmäknutia. Osobitne nasucho opražíme feniklové a koriandrové semienka. Až začnú uvoľňovať voňavé látky, preložíme ich do mažiaru a so štipkou soli nahrubo roztlčieme. Pridáme k zelenine v hrnci, spolu s nadrobno pokrájaným cesnakom, nadrobno pokrájanou chilli papričkou a plátkami zázvoru. Spolu smažíme asi tri minúty, pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu, kurkumu, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme približne 30 minút. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme tyčovým mixérom na krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou, či citrónovou šťavou, prípadne mletou rascou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1430
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1431

Podobné recepty:
  • Kapustnica so šošovicou a s hubami

    Kapustnica so šošovicou a s hubami

  • Krkonošská cibuľová polievka

    Krkonošská cibuľová polievka

  • Pivná polievka so smotanou

    Pivná polievka so smotanou

kuk