Baklažánovo cícerový šalát
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Popis
Jednoduchý šalát plný vitamínov. Baklažánovo-cícerový šalát je vhodný ako príloha k jedlám.
Ingrediencie
- 1 ks baklažán
- 2 ks červené cibule
- drvené čierne korenie
- soľ
- 1 pohár sterilizovaného cícera
- 2 lyžica nadrobno pokrájanej koriandrovej vňate
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 4 dl bieleho jogurtu
- zopár lístkov rukoly
Postup
Krok 1
Baklažán pokrájame na veľké kocky. Červenú cibuľu pokrájame na šestiny, prípadne osminky ale tak, že ponecháme koreňovú časť, aby časti cibule zostali spojené. Cibuľu a baklažán zľahka zmiešame, nasypeme do pekáča, okoreníme, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme do hnedého sfarbenia. Necháme vychladnúť a pridáme k osolenému a okorenenému cíceru a zľahka premiešame. Nadrobno pokrájanú koriandrovú vňať zmiešame s lyžičkou mletej červenej papriky a s jogurtom.
Krok 2
Dressingom polejeme šalát v miske.
Krok 3
Posypeme lístkami rukoly.