Baklažánovo cícerový šalát

2015-11-27

Popis

Jednoduchý šalát plný vitamínov. Baklažánovo-cícerový šalát je vhodný ako príloha k jedlám.

Ingrediencie

  • 1 ks baklažán
  • 2 ks červené cibule
  • drvené čierne korenie
  • soľ
  • 1 pohár sterilizovaného cícera
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej koriandrovej vňate
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 4 dl bieleho jogurtu
  • zopár lístkov rukoly

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na veľké kocky. Červenú cibuľu pokrájame na šestiny, prípadne osminky ale tak, že ponecháme koreňovú časť, aby časti cibule zostali spojené. Cibuľu a baklažán zľahka zmiešame, nasypeme do pekáča, okoreníme, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme do hnedého sfarbenia. Necháme vychladnúť a pridáme k osolenému a okorenenému cíceru a zľahka premiešame. Nadrobno pokrájanú koriandrovú vňať zmiešame s lyžičkou mletej červenej papriky a s jogurtom.

Krok 2

Dressingom polejeme šalát v miske.

Krok 3

Posypeme lístkami rukoly.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 452
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

453

Podobné recepty:
  • Salsa z jarnej cibuľky

    Salsa z jarnej cibuľky

  • Ovocný šalát so syrom

    Ovocný šalát so syrom

  • Šalát zo zvyškov mäsa s chrenom

    Šalát zo zvyškov mäsa s chrenom

kuk