Bravčové mäso s hruškami a zelerom

2015-12-15

Ingrediencie

  • 500 g očistených hrušiek
  • 500 g očisteného zeleru
  • 300 g pečeného bravčového mäsa (pečený bôčik)
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej zelerovej vňate
  • 125 g masla
  • 0,5 l mäsového vývaru
  • trochu mleté čierne korenie.
  • trochu soľ

Postup

Krok 1

Ošúpané a jadrovníkov zbavené hrušky a očistený zeler pokrájame na tenké plátky. Do maslom vymasteného pekáčika poukladáme plátky zeleru, osolíme ich a okoreníme a pokladáme na ne pltky hrušiek. Bravčové pečené mäso pokrájame na plátky, alebo natrháme a rozprestrieme na vrstvu hrušiek. Posypeme pokrájanou zelerovou vňaťou. Prikryjeme vrstvou plátkov zeleru, osolíme, okoreníme a poukladáme plátky hrušiek. Posypeme zelerovou vňaťou, navrch pokladieme kúsky masla, podlejeme vývarom a pri teplote 180 stupňov Celzia pečiem hodinu a štvrť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 596
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

597

Podobné recepty:
  • Dolnozemské bravčové mäso

    Dolnozemské bravčové mäso

  • Bravčové stehno na zelenine

    Bravčové stehno na zelenine

  • Plnené sendvičové rezne

    Plnené sendvičové rezne

kuk