Fettuccine s pórom a hubovou posýpkou
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fettuccine s pórom a hubovou posýpkou
Ingrediencie
- 6 strúčik cesnaku
- olivový olej
- 50 g masla
- 1 vetvička tymianu
- 1 ks väčší pór
- 2 dl bieleho vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g tenkých plátkov parmskej šunky alebo prosciutta
- 4 krajec bieleho chleba
- za hrsť sušených húb
- 1 vetvička rozmarínu
- 500 g cestovín fettuccine (široké a dlhé)
- postrúhaný parmezán
Postup
Krok 1
Do zohriateho oleja s maslom dáme nadrobno pokrájané štyri strúčiky cesnaku, lístky tymianu a po chvíli na rezance pokrájanú parmskú šunku či prosciutto. Premiešame, krátko osmažíme a pridáme nadrobno pokrájaný pór. Po chvíli oheň zosilníme a pridáme biele víno, soľ, mleté čierne korenie. Oheň stíšime a varíme asi polhodinu, resp. do odparenia tekutiny. Rozmixujem hrsť sušených húb, pridáme na kusy pokrájaný biely chlieb, soľ, korenie a rozmixujeme na hrubú strúhanku. Na panvicu nalejeme olivový olej, vložíme strúčiky cesnaku stlačené plochou noža a vetvičku rozmarínu. Pridáme rozmixovaný chlieb s hubami, miešame a opečieme do zlatista. Cesnak a rozmarín počas opekania odstránime. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich, pridáme k póru a premiešame. Porcie posypeme hubami s chlebom a postrúhaným parmezánom.