Zemiakový šalát podľa receptu môjho tatu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 100 g zeleru, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 1,25 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 cibuľu, 1 lyžičku krupicového cukru, 3 lyžičky horčice, 4 sterilizované uhorky, 2 lyžice vody z uhoriek, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 až 1,5 lyžičky soli, 1 lyžicu octu, 400 g majonézy.
Postup
Krok 1
Zeler, mrkvu a petržlen dáme variť, do osolenej vody, nie celkom do mäkka. Uvarenú zeleniny pokrájame na kocky. Na rovnako veľké kocky pokrájame deň vopred v šupke uvarené zemiaky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cukor, horčicu, na malé kocky pokrájané uhorky, vodu zo sterilizovaných uhoriek, mleté čierne korenie, soľ, ocot, majonézu a zľahka premiešame. Odložíme na jeden až dva dni do chladničky, až potom podávame.