Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 500 g veľkých dužinatých červených paprík, 500 g baklažánov, 4 strúčiky cesnaku, ocot, soľ, olivový (prípadne tekvicový) olej, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Na plech s papierom na pečenie poukladáme papriky a baklažány popichané na niekoľkých miestach špičkou noža. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Papriky preložíme do misy a prikryjeme na 10 minút, aby sa sparili. Zo sparených paprík odstránime tenkú upečené šupku. Rozkrojíme ich, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Z baklažánov lyžicou vyberieme dužinu a pokrájame ju na menšie kúsky. Pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájaný cesnak, olej, ocot, soľ a premiešame.