Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu

2015-09-29
  • Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu

Ingrediencie

  • 500 g veľkých dužinatých červených paprík, 500 g baklažánov, 4 strúčiky cesnaku, ocot, soľ, olivový (prípadne tekvicový) olej, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Na plech s papierom na pečenie poukladáme papriky a baklažány popichané na niekoľkých miestach špičkou noža. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Papriky preložíme do misy a prikryjeme na 10 minút, aby sa sparili. Zo sparených paprík odstránime tenkú upečené šupku. Rozkrojíme ich, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Z baklažánov lyžicou vyberieme dužinu a pokrájame ju na menšie kúsky. Pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájaný cesnak, olej, ocot, soľ a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1518
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1519

Podobné recepty:
  • Zimný šalát

    Zimný šalát

  • Ukrajinský šalát

    Ukrajinský šalát

  • Zemiakový šalát s hlivou

    Zemiakový šalát s hlivou

kuk