Tekvicovo špenátová kaša
2013-11-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 2 veľké cibule, 500 g čerstvého špenátu, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 veľké petržleny, 1 tekvicu Hokkaido, 1 lyžičku morskej soli, 1 lyžičku drvenej rasce, štipku mletého čierneho korenia, 1 lyžicu sójovej omáčky, 3 lyžice kukuričného škrobu.
Postup
Krok 1
Na mesiačiky pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme k nej na tenké rezančeky, alebo nahrubo postrúhaný petržlen, tekvicu prekrájanú (aj so šupkou, ale bez jadierok) na tenké rezančeky a najemno postrúhaný cesnak. Podlejeme malým množstvom vody a udusíme takmer do mäkka. Pridáme špenátové listy, drvenú rascu a mleté čierne korenie. Za stáleho miešania udusíme do mäkka. Zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v malom množstve studenej vody. Dochutíme sójovou omáčkou, prípadne soľou.