Roštenka Esterházy

2013-10-27

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho roštenky, 1 vrchovatú lyžicu masti, 35 g masla, 2 dl kyslej smotany, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžicu kapár, 1 lyžičku obyčajnej plnotučnej horčice, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Z hovädzej roštenky nakrájame 4 rezne. Okrajový tuk ostrým nožom narežeme. Osolíme ich, okoreníme, zľahka poprášime hladkou múkou a naklepeme. Mrkvu a petržlen pokrájame na tenké hranolčeky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrkvu a petržlen. Premiešame a po chvíli podlejeme malým množstvom vody a citrónovou šťavou. Prikryté dusíme asi púť minút. Múku rozmiešame vo vode a prilejeme k zelenine. Miešame do zhustnutia. Osobitne na masle opečieme roštenky z oboch strán. Preložíme ich do pekáčika a posypeme ich kaparami a zeleninou. V kyslej smotane rozmiešame horčicu, mletú červenú papriku a polejeme ňou mäso so zeleninou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 1 936
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

937

Podobné recepty:
  • Hovädzie rezne obaľované vo vajci

    Hovädzie rezne obaľované vo vajci

  • Musaka

    Musaka

  • Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom

    Pomaly pečené rebierka s teplým zemiakovým šalátom

kuk