Roštenka Esterházy
2013-10-27- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho roštenky, 1 vrchovatú lyžicu masti, 35 g masla, 2 dl kyslej smotany, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžicu kapár, 1 lyžičku obyčajnej plnotučnej horčice, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, soľ.
Postup
Krok 1
Z hovädzej roštenky nakrájame 4 rezne. Okrajový tuk ostrým nožom narežeme. Osolíme ich, okoreníme, zľahka poprášime hladkou múkou a naklepeme. Mrkvu a petržlen pokrájame na tenké hranolčeky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrkvu a petržlen. Premiešame a po chvíli podlejeme malým množstvom vody a citrónovou šťavou. Prikryté dusíme asi púť minút. Múku rozmiešame vo vode a prilejeme k zelenine. Miešame do zhustnutia. Osobitne na masle opečieme roštenky z oboch strán. Preložíme ich do pekáčika a posypeme ich kaparami a zeleninou. V kyslej smotane rozmiešame horčicu, mletú červenú papriku a polejeme ňou mäso so zeleninou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.