Kapustová roláda

2013-10-13

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto, 1 menšiu hlávku kapusty, 1 cibuľu, 2 lyžice masti, 100 g údenej slaniny, 100 g prerastenej slaniny, 2 dl zeleninového vývaru, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, rasu. Na omáčku: 2 červené papriky, 1/2 cibule, 2 dl smotany na varenie, zeleninový vývar, 1 lyžicu masti, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Tri až štyri listy kapusty dáme variť do zeleninového vývaru. Zmäknuté listy vyberieme, ochladíme ich v studenej vode, odstránime hrubšie časti a poukladáme na potravinársku fóliu. Prerastenú slaninu pokrájame na plátky a opečieme ich na masti. Opečené plátky slaniny poukladáme na kapustové listy. Na zvyšku masti opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu, pridáme pokrájanú cibuľu. Cibuľu krátko speníme, pridáme na rezance pokrájanú kapustu, rascu, štipku mletého čierneho korenia, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Ak je to potrebné udusenú kapustu osolíme. Kapustu precedíme (šťavu môžeme pridať do zeleninového vývaru), necháme vychladnúť a potom ju navrstvíme na kapustné listy so slaninou. Všetko to zvinieme pomocou potravinárskej fólie, dobre stiahneme a odložíme do chladničky. Lístkové cesto rozprestrieme na pomúčenú dosku, do stredu položíme rozbalenú kapustovú rolku a zabalíme ju do lístkového cesta. Okraje lístkového cesta potrieme žĺtkom rozriedeným lyžicou smotany na varenie. Žĺtkom potrieme aj celú roládu. Vložíme ju do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme do svetlohnedej farby. Omáčka: na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú papriku a krátko osmažíme. Zalejeme časťou vývaru a smotanou. Varíme do zmäknutia papriky. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, podľa chuti osolíme a okoreníme. Omáčku precedíme cez situ a podávame ku kapustovej roláde.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 922
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

923

Podobné recepty:
  • Drobné medovníčky

    Drobné medovníčky

  • Zemiaková torta I

    Zemiaková torta I

  • Macesová torta

    Macesová torta

kuk