Lístkujúce zemiakové pagáče

2013-10-07

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky polohrubej múky, 20 g kvasníc, 1 dl mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli, 1 dl oleja, 3 až 4 zemiaky uvarené v šupke, 250 g stuženého tuku (Palmarin, Hera,...). Na potretie a posypanie: žĺtok, 1/2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, postrúhaný syr, sezam.

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Necháme vykysnúť. Kvások zmiešame s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme cesto a nechať vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a navrch nastrúhame studené zemiaky a stužený tuk. Cesto poskladáme a necháme v teple kysnúť asi dvadsať minút. Cesto znovu rozvaľkáme, znovu poskladáme a necháme kysnúť. Tento postup zopakujeme ešte raz. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme žĺtkom rozmiešaným s preosiatou zeleninovou koreniacou zmesou. Povrch posypeme postrúhaným syrom a sezamom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 976
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

977

Podobné recepty:
  • Bryndzové tyčinky

    Bryndzové tyčinky

  • Vanilkové rožky

    Vanilkové rožky

  • Strýca Jana klobúk

    Strýca Jana klobúk

kuk