Hubovo zemiakové fašírky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 40 g sušených húb, 3 cibule, 1 lyžicu masti, 3 vajcia, 4 až 6 lyžíc hrubej múky, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, 4 lyžice mlieka, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke, vychladnuté, ošúpeme a najemno postrúhame. Sušené huby vodou a po 15-tich minútach dáme variť. Varíme ich 10 až 15 minút, potom ich scedíme, posekáme nadrobno a pridáme k postrúhaným zemiakom. Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme ich na masi. Spolu s masťou ju pridáme k zemiakom. Pridáme jedno vajce, časť múky, pažítku a vymiešame cesto, ktoré osolíme a okoreníme. Ak je cesto riedke, pridáme ďalšiu múku. Z cesta tvarujeme fašírky, obalíme ich vo vajci s rozšľahaným mliekom a obalíme v strúhanke. Vypražíme ich v rozohriatom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.