Karfiolové placky

2013-09-26

Ingrediencie

  • 1 karfiol, 2 vajcia, 3 lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, štipku drvenej rasce, štipku celej rasce, majorán, 2 strúčiky cesnaku, olej, tatársku omáčku, pažítku.

Postup

Krok 1

Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a povaríme v mierne osolenej vode do zmäknutia. Karfiol scedíme a necháme odkvapkať. Potom ho rozmiagame, pridáme žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, drvenú aj celú rascu, prelisovaný cesnak. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme ho, spolu so strúhankou, do masy. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré vypražíme na oleji z oboch strán. Vypražené ukladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Podávame s tatárskou omáčkou posypané nadrobno pokrájanou pažítkou so zemiakmi alebo chlebom, či zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 448
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

449

Podobné recepty:
  • Indická a vegetariánska pochúťka - samosy

    Indická a vegetariánska pochúťka - samosy

  • Tekvica s plesňovým syrom

    Tekvica s plesňovým syrom

  • Ovocný ryžový nákyp

    Ovocný ryžový nákyp

kuk