Kurací šalát s dressingom

2013-09-26

Ingrediencie

  • 2 veľké paradajky, soľ, 3 klásky lahôdkovej kukurice, 0,75 l cmaru, čerstvo podrvené čierne korenie, 1 kus kuracích pŕs, 2 lyžice strúhanky, olej, 4 lyžice majonézy, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, 1 lyžičku nadrobno pokrájaného estragónu, 2 hrste rokety alebo rukoly.

Postup

Krok 1

Paradajky pokrájame na hrubšie plátky, osolíme ich z oboch strán a necháme 15 minút na mriežke odkvapkávať. Lahôdkovú kukuricu ošúpeme a varíme asi 2 minúty v osolenej vode. Po vychladnutí nožom oddelíme zrná. Marináda: 0,5 l cmaru osolíme, okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením a do marinády vložíme na 20 minút plošne rozkrojené kuracie prsia. Marinované mäso obalíme v strúhanke a opražíme z oboch strán na panvici s horúcim olejom. Dressing: majonézu a 0,25 l cmaru metličkou vyšľaháme. Primiešame nadrobno pokrájaný cesnak, nadrobno pokrájanú pažítku a nadrobno pokrájaný estragón. Do stredu taniera dáme roketu alebo rukolu. Na roketu či rukolu poukladáme na rezance pokrájané kuracie mäso. Z jednej strany taniera poukladáme plátky paradajok osušené obrúskom, z druhej strany zrná kukurice. Mäso polejeme dressingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 909
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

910

Podobné recepty:
  • Kurča na kukurici a kapuste

    Kurča na kukurici a kapuste

  • Biftek s anglickou slaninou

    Biftek s anglickou slaninou

  • Provensálske kuracie závitky

    Provensálske kuracie závitky

kuk