Grilovaná živánska na ražni

2018-03-19
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilovaná živánska na ražni

Ingrediencie

  • 2 kg bravčovej panenky
  • 350 g údenej prerastenej slaniny
  • 1 lyžica oleja
  • 6 strúčik cesnaku
  • 2 lyžička grilovacieho korenia (so soľou)
  • 2 lyžička zmesi rovnakého pomeru sušenej bazalky
  • rozmarínu
  • tymianu
  • estragónu
  • majoránu

Postup

Krok 1

Panenku nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, ktoré vyklepeme (na rovnakú veľkosť) a potrieme ich zmesou oleja, prelisovaného cesnaku, grilovacieho korenia, bazalky, rozmarínu, tymianu, estragónu a majoránu.

Krok 2

Ponapichujeme ich na ražeň, striedavo s plátkami slaniny. Mäso a slaninu na ražni poriadne postláčame a zabalíme do potravinárskej fólie. Rukami vyformujeme rovnomerný valec a necháme v chladničke odležať do druhého dňa.

Krok 3

Na druhý deň odstránime fóliu a ražeň s mäsom zabalíme do alobalu. Pomalým otáčaním grilujeme na drevenom uhlí asi 1 hodinu. Alobal odstránime, šťavu zlejeme do misky a grilujeme ešte asi 20 minút. Mäso počas grilovania polievame šťavou.

Krok 4

Po ugrilovaní necháme odležať na tácke asi 30 minút.

Krok 5

Vytiahneme ražeň a šikmo nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1186
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1187

Podobné recepty:
  • Zemiakovo-mäsové fašírky

    Zemiakovo-mäsové fašírky

  • Bravčové mäso na karí s jablkami

    Bravčové mäso na karí s jablkami

  • Švajčiarske rebierko

    Švajčiarske rebierko

kuk