Steakmi plnené sadwiche

2013-06-01

Ingrediencie

  • 600 g kus pravej hovädzej sviečkovej, soľ, čierne drvené korenie, olej, 1 celú hlávku cesnaku, dve vetvičky tymianu, maslo, 1 červenú cibuľu, 1 čili papričku, olivový olej, 200 g cherry paradajok, 1 lyžičku červeného vinného octu, 5 listov bazalky, veľké krajce chleba, 3 lyžice majonézy, 3 lyžičky hrubozrnnej horčicu, listy šalátu.

Postup

Krok 1

Pravú sviečkovú osolíme a okoreníme. Korenie a soľ dobre pozatláčame do mäsa. Celý kus mäsa položíme do panvice s dvomi lyžicami rozpáleného oleja. Opečieme ju zo všetkých strán (aj konce). Do panvice pridáme prekrojenú hlávku cesnaku (reznou stranou dolu) a vetvičky tymianu. Krátko opečené vetvičky tymianu dáme na cesnak a položíme na ne opečený kus mäsa. Na mäso dáme dve lyžice masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 10 minút. Zatiaľ na inej panvici, na olivovom oleji osmažíme najemno pokrájanú červenú cibuľu, nahrubo pokrájanú čili papričku. Pridáme pokrájané cherry paradajky, soľ, korenie a premiešame. Pridáme lyžičku červeného vínneho octu a všetko krátko povaríme. Pridáme pokrájanú bazalku, premiešame a odstavíme. Mäso vyberieme z rúry, preložíme na tanier a polejeme výpekom. Necháme 10 minút odpočinúť. Až potom mäso pokrájame na plátky. V strede by mali byť ružové. Majonézu vymiešame s hrubozrnnou horčicou. Krajce chleba nasucho opečieme a každý potrieme ochutenou majonézou. Na majonézou potretý krajec chleba položíme list šalátu, plátky mäsa, opäť list šalátu a majonézou potretý opečený krajec chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 395
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

396

Podobné recepty:
  • Pečené špikované teľacie stehno

    Pečené špikované teľacie stehno

  • Plnené karé

    Plnené karé

  • Bollito Misto

    Bollito Misto

kuk