Cestoviny s tuniakom a paradajkovou omáčkou
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Nutrične hodnotné cestoviny s tuniakom a výbornou omáčkou. Môžeme posypať syrom podľa vašej chuti.
Ingrediencie
- 3 lyžica olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- 1 konzerva tuniaka (kúsky)
- 1 kg hustej paradajkovej šťavy (z konzervy). Povaríme asi 20 až 30 minút
- 500 g obľúbených cestovín.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájané dva strúčiky cesnaku, štipku soli a premiešame. Pridáme tuniaka z konzervy aj s nálevom, či olejom, ktoré sa snažíme nerozbiť. Premiešame a pridáme hustú paradajkovú šťavu z konzervy. Povaríme asi 20 až 30 minút.
Krok 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedené dáme do omáčky s tuniakom. Premiešame.