Pohánka /májová/ - pôvodný recept
2013-05-08- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- pôvodný recept: pohánka, mahá korenie, drvená rasca, majoránka, sójová omáčka, čilli omáčka, zeleninová kocka, maslo /môžeme pridať tiež kurkumu, mleté čierne korenie a sušený cesnak, prípadne aj štipku kremžskej horčice/
Postup
Krok 1
na oleji opražíme mahá korenie, drvenú rascu a majoránku, pridáme premytú pohánku, poobracieme ju, pridáme zovretú horúcu vodu, omáčky, zeleninovú kocku, dusíme domäkka, podľa potreby dolievame vodu, ktorá by sa mala úplne vyvariť a pohánka ostať mäkká, na záver zjemníme kúskom masla, chvíľu necháme dôjsť pod pokrievkou., pozn: používame buďto svetlý, alebo tmavší druh pohánky /tmavšia má výraznejšiu chuť a údajne ju naši ruskí susedia, u ktorých sa aj pestuje, považujú za pravú/