Pohánka /májová/ - pôvodný recept

2013-05-08

Ingrediencie

  • pôvodný recept: pohánka, mahá korenie, drvená rasca, majoránka, sójová omáčka, čilli omáčka, zeleninová kocka, maslo /môžeme pridať tiež kurkumu, mleté čierne korenie a sušený cesnak, prípadne aj štipku kremžskej horčice/

Postup

Krok 1

na oleji opražíme mahá korenie, drvenú rascu a majoránku, pridáme premytú pohánku, poobracieme ju, pridáme zovretú horúcu vodu, omáčky, zeleninovú kocku, dusíme domäkka, podľa potreby dolievame vodu, ktorá by sa mala úplne vyvariť a pohánka ostať mäkká, na záver zjemníme kúskom masla, chvíľu necháme dôjsť pod pokrievkou., pozn: používame buďto svetlý, alebo tmavší druh pohánky /tmavšia má výraznejšiu chuť a údajne ju naši ruskí susedia, u ktorých sa aj pestuje, považujú za pravú/

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 483
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

484

Podobné recepty:
  • Syrové fondue

    Syrové fondue

  • Plnené šampiňónové klobúčiky I

    Plnené šampiňónové klobúčiky I

  • Ružičkový kel na smotane

    Ružičkový kel na smotane

kuk