Cuketa s petržlenovo-zemiakovým pyré

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Podávame s čerstvým šalátom, alebo s nakladanou uhorkou.

Ingrediencie

  • zemiaky
  • petržlenová vňať
  • drevená rasca
  • kurkuma
  • mleté čierne korenie
  • soľ alebo solčanka alebo zeleninová kocka
  • petržlen
  • cuketa
  • palmový olej
  • šalát /napr. viď recept šalát s čili/

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme so všetkými koreninami. Petržlen pokrájame, uvaríme a rozmixujeme. Zemiaky nemixujeme, lebo nám môže vzniknúť nežiadúca mazľavá hmota, iba ich čiastočne popučíme vidličkou, pridáme petržlen, olej, alebo maslo a premiešame. Cuketu nakrájame na plátky, opečieme/ugrilujeme/ z oboch strán na malom množstve oleja, jemne posypeme solčankou. Výpek nalejeme na zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 557
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

558

Podobné recepty:
  • Fritule

    Fritule

  • Zapekaný karfiol

    Zapekaný karfiol

  • Tvarohové knedle I

    Tvarohové knedle I

kuk