Cuketa s petržlenovo-zemiakovým pyré
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Podávame s čerstvým šalátom, alebo s nakladanou uhorkou.
Ingrediencie
- zemiaky
- petržlenová vňať
- drevená rasca
- kurkuma
- mleté čierne korenie
- soľ alebo solčanka alebo zeleninová kocka
- petržlen
- cuketa
- palmový olej
- šalát /napr. viď recept šalát s čili/
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme so všetkými koreninami. Petržlen pokrájame, uvaríme a rozmixujeme. Zemiaky nemixujeme, lebo nám môže vzniknúť nežiadúca mazľavá hmota, iba ich čiastočne popučíme vidličkou, pridáme petržlen, olej, alebo maslo a premiešame. Cuketu nakrájame na plátky, opečieme/ugrilujeme/ z oboch strán na malom množstve oleja, jemne posypeme solčankou. Výpek nalejeme na zemiaky.