Pečené bravčové rebierka
2013-04-30- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 3 kg bravčových rebierok, 3 lyžice hrubej múky, 4 lyžice olivového oleja, 400 g ananásu v konzerve (kúsky), 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice vínneho octu, 2 lyžice hnedého cukru, 1 čili papričku, soľ, drvené čierne korenie.
Postup
Krok 1
Bravčové rebierka pokrájame po dve alebo tri rebierka, osolíme ich, okoreníme, poprášime hrubou múkou. Prstami soľ, korenie a múku roztrieme a pozatláčame do mäsa. Opečieme ich na olivovom oleji z oboch a poukladáme do pekáča. Do výpeku pridáme vínny ocot a drevenou špachtľou z dna odlepíme pripáleniny. Po zovretí pridáme sójovú omáčku, cukor, pokrájanú čili papričku. Krátko povaríme a rebierka šťavou v pekáči zalejeme. Pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 30 minút. Päť minút pred dopečením vylejeme na rebierka celý ananásový kompót aj so šťavou.