Hubová žemľovka

2013-04-20

Ingrediencie

  • 100 g sušených húb, 500 g „včerajších“ rožkov, 3,7 dl mlieka, 80 g cibule, 3 vajcia, 40 g masti, 1 lyžicu majoránu, 20 g cesnaku, 2 lyžičky citrónovej kôry, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžičku soli, 65 g masla, 50 g strúhanky.

Postup

Krok 1

Huby namočíme na polhodinku do vlažnej vody. Rožky pokrájame na kocky a pokvapkáme ich rovnomerne mliekom. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme vyžmýkané huby. Chvíľu spolu podusíme a pridáme k rožkom zmočeným mliekom. Primiešame medzi dlaňami rozdrveným majorán, vajce, mleté čierne korenie, soľ, citrónovú kôru, prelisovaný cesnak a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Navrstvíme do nej hubovú zmes a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 792
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

793

Podobné recepty:
  • Zemiakové placky II

    Zemiakové placky II

  • Plnená paprika zapekaná so syrom

    Plnená paprika zapekaná so syrom

  • Karfiol zapekaný s vajciami a so syrom

    Karfiol zapekaný s vajciami a so syrom

kuk