Baklažánový kaviár
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Popis
Pripravte si baklažánový kaviár. Podávame ho s opečeným chlebom.
Ingrediencie
- 6 strúčik cesnaku
- 1 ks baklažán
- 6 ks ančovičiek
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 1/2 ks citróna
- štipka mletého čierneho korenia
Postup
Krok 1
Do baklažánu ostrým nožom spravíme 12 dier. Do dier vtlačíme 6 strúčikov cesnaku a 6 ančovičiek. Vložíme do rozohriatej rúry alebo pod gril. Upečený baklažán prekrojíme a dužinu s cesnakom a ančovičkami dáme do misky. Pridáme lyžičku mletej rasce, petržlenovú vňať a vidličkou rozmiagame. Primiešame šťavu z polovice citróna a štipku mletého čierneho korenia. Podávame s opečeným chlebom.