Hovädzie líčka na víne

2013-02-20

Ingrediencie

  • 4 lyžice oleja, 1,25 kg hovädzích líčok, 2 cibule, 100 g zeleru (buľvy), 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 lyžičku morskej soli, 1/2 lyžičky čerstvo podrveného čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 10 guľôčok čierneho korenia, 5 guľôčok nového korenia, 1 vetvičku tymianu, 1 vetvičku rozmarínu, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 0,75 l kvalitného červeného vína, 0,75 l hovädzieho vývaru, 60 g masla, 1 lyžicu krupicového cukru, 250 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Hovädzie líčka osušíme, potrieme olejom osolíme ich a okoreníme. Opečieme ich v horúcom oleji zo všetkých strán. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme na kocky pokrájaný zeler, mrkvu, petržlen a opečieme do zlatista. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list, čierne a nové korenie, lístky tymianu a rozmarínu, paradajkový pretlak a za stáleho miešania necháme na ohni asi minútu. Zalejeme sedmičkou vína a privedieme do varu. Varíme asi 30 minút, pričom by sa mal objem tekutiny znížiť na jednu tretinu. Pridáme horúci vývar, opečené líčka, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov Celzia. V rúre dusíme asi dve až dve a pol hodiny. Mäkké mäso vyberieme a prikryjeme alobalom. Omáčku precedíme cez sito, dochutíme cukrom, prípadne soľou a mletým čiernym korením. Pridáme na kocky pokrájané maslo a metličkou zašľaháme. Na horúcom masle osmažíme pokrájané šampiňóny. Mäso pokrájame na hrubšie plátky, poukladáme ich na misu spolu so šampiňónmi, prelejme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 825
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

826

Podobné recepty:
  • Rezne s rumom

    Rezne s rumom

  • Plnená bravčová kotleta 'gastro'

    Plnená bravčová kotleta 'gastro'

  • Teľacie ragú so šampiňónmi

    Teľacie ragú so šampiňónmi

kuk