Špagety s paradajkovou omáčkou s ančovičkami

2013-02-18

Ingrediencie

  • 1 lyžicu olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 50 g nasucho opražených píniových orieškov, 250 g krájaných paradajok, 50 g ančovičiek (sardeliek), soľ, 10 listov bazalky, 1 dl bieleho vína, 500 g špagiet, 100 g parmezánu.

Postup

Krok 1

Špagety uvaríme v osolenej vode. Na lyžici olivového oleja osmažíme tri strúčiky cesnaku pokrájaného na malé kúsky. Pridáme nasucho opražené píniové oriešky a krájané paradajky. Premiešame a keď omáčka začne vrieť, pridáme nadrobno pokrájané ančovičky a miešame, pokým omáčka nezhustne. Ak je to potrebné, omáčku dosolíme. Primiešame pokrájanú bazalku, pridáme biele víno a ešte chvíľu povaríme (až sa vyparí alkohol). Uvarené a scedené špagety pridáme do omáčky a premiešame. Porcie posypeme hoblinkami alebo postrúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 535
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

536

Podobné recepty:
  • Špagety s mletým mäsom

    Špagety s mletým mäsom

  • Cestoviny zapečené s mäsom a syrom

    Cestoviny zapečené s mäsom a syrom

  • Penne zapečené so špenátom, orechmi a syrom

    Penne zapečené so špenátom, orechmi a syrom

kuk