Krupicové knedličky

2013-02-11

Ingrediencie

  • 3,3 dl mlieka, 140 g krupice, štipku soli, 30 g masla, 1 vajce, 2 lyžice oleja.

Postup

Krok 1

Do vriaceho mlieka postupne pridáme krupicu a uvaríme kašu. Stiahneme z ohňa a miešame, pokým sa masa nezačne odlepovať od stien a dna hrnca. Primiešame maslo. Keď sa maslo roztopí a kaša mierne vychladne, primiešame jedno vajce. Po vychladnutí z cesta tvarujeme guľky veľké ako orech, vhodíme ich do vriacej vody a uvaríme 10 minút. Uvarené knedličky vyberieme dierovanou naberačkou a polejeme ich olejom, aby sa nezlepili. Podávame k dusenému mäsu a jedlám so šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 421
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

422

Podobné recepty:
  • Zemiakové krokety vyprážané

    Zemiakové krokety vyprážané

  • Príloha z jabĺk

    Príloha z jabĺk

  • Rebarborový prívarok k divine

    Rebarborový prívarok k divine

kuk