Krupicové knedličky
2013-02-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 3,3 dl mlieka, 140 g krupice, štipku soli, 30 g masla, 1 vajce, 2 lyžice oleja.
Postup
Krok 1
Do vriaceho mlieka postupne pridáme krupicu a uvaríme kašu. Stiahneme z ohňa a miešame, pokým sa masa nezačne odlepovať od stien a dna hrnca. Primiešame maslo. Keď sa maslo roztopí a kaša mierne vychladne, primiešame jedno vajce. Po vychladnutí z cesta tvarujeme guľky veľké ako orech, vhodíme ich do vriacej vody a uvaríme 10 minút. Uvarené knedličky vyberieme dierovanou naberačkou a polejeme ich olejom, aby sa nezlepili. Podávame k dusenému mäsu a jedlám so šťavou.