Kura s javorovou omáčkou

2013-02-08

Ingrediencie

  • 0,7 dl javorového sirupu, 1/2 lyžičky sušených drvených čili papričiek, soľ, 2 kuracie prsné rezne, 2 paštrnáky, za hrsť strukov cukrového hrášku.

Postup

Krok 1

Paštrnák rozrežeme po dĺžke na štvrtiny. Potrime tenkou vrstvou oleja, položíme na plech s papierom na pečenie a upečieme do hneda v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Panvicu dobre rozohrejeme, nalejeme do nej javorový sirup a keď začne karamelizovať, pridáme malé množstvo vody, sušené čili papričky, mierne osolíme a vložíme plátky kuracieho mäsa. V omáčke varíme 3 až 4 minúty z každej strany. Opečené štvrtiny paštrnáku položíme na tanier, na ne pripravené mäso, vedľa mäsa niekoľko strukov cukrového hrášku a polejeme hustou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 486
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

487

Podobné recepty:
  • Morčacie rezne plnené špenátom

    Morčacie rezne plnené špenátom

  • Grilované krídelka „buffalo“

    Grilované krídelka „buffalo“

  • Husacia pečeň s jablkami

    Husacia pečeň s jablkami

kuk