Grilované kurča s doma namiešanou koreniacou zmesou
2018-03-23- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilované kurča s doma namiešanou koreniacou zmesou
Ingrediencie
- 1 ks kurča s hmotnosťou asi 1 kg
- 3 vetvička tymianu
- 1/2 kg citróna
- 2 lyžica oleja z hroznových semienok
- 3 lyžica mletej červenej papriky
- 3 lyžica rasce
- 3 lyžica semienok koriandra
- 3 lyžica semienok horčice
- 3 lyžica 3 lyžice drvenej rasce.
- 500 g soli do Koreniacej zmesi
Postup
Krok 1
Soľ, mletú červenú papriku, rascu, semienka koriandera, semienka horčice a drvenú rascu rozmixujeme. Koreniacou zmesou posypeme kurča zvonku aj zvnútra. Do vnútra kurčaťa dáme vetvičky tymianu, polovicu citróna, polejme olejom z hroznových semienok.
Krok 2
Kurča položíme na mriežku v pekáči a vložíme do rúra s grilom. Do pekáča nalejem vodu. Grilujeme asi 45 minút.
Krok 3
V polovici pečenia kurča otočíme, aby sa upieklo rovnomerne aj z druhej strany.