Tuniakovo vajcová nátierka
2013-01-31- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Nátierky z rýb
Ingrediencie
- 3 konzervy tuniaka v oleji, 5 natvrdo uvarených vajec, 1 lyžicu kapár, 1 strúčik cesnaku, 80 g masla, 3 paradajky, 2 kolieska čerstvej uhorky, 3 lyžice oleja, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžičku nahrubo pomletého čierneho korenia, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 1 veku, cesnak na hrianky.
Postup
Krok 1
Tuniaka aj s olejom dáme do mixéra, pridáme natvrdo uvarené vajcia, kapary, strúčik cesnaku, maslo, prekrojené paradajky, dve kolieska uhorky, oleja, citrónovú šťavu, nahrubo pomleté čierne korenie, petržlenovú vňať a všetko rozmixujeme. Krajčeky veky zľahka potrieme cesnakom, hlavne kôrku, poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme pod gril. Zľahka ich opečieme. Na každú hrianku dáme lyžicu nátierky.