Hortobágyske halászlé
2013-01-28- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 4 lyžice bravčovej masti, 200 g údenej slaniny, 2 veľké cibule, 3 lyžice mletej červenej papriky, 1 feferón, 1,5 kg odrezkov a kostí karasa a pleskáča, 2,5 kg očisteného kapra, soľ.
Postup
Krok 1
Na masti do hneda opražíme na kocky pokrájanú slaninu. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu a spolu krátko popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, pomiešame a hneď zalejeme dvomi litrami vody. Pridáme pokrájaný feferón, všetky odrezky karasa, pleskáča a varíme asi hodinu. Kapra pokrájame na silnejšie podkovičky a nasolíme ich. Dierovanou naberačkou vyberieme vyvarené odrezky a kosti. Vložíme nasoleného kapra do vývaru a varíme asi 10 minút.