Hortobágyske halászlé

2013-01-28

Ingrediencie

  • 4 lyžice bravčovej masti, 200 g údenej slaniny, 2 veľké cibule, 3 lyžice mletej červenej papriky, 1 feferón, 1,5 kg odrezkov a kostí karasa a pleskáča, 2,5 kg očisteného kapra, soľ.

Postup

Krok 1

Na masti do hneda opražíme na kocky pokrájanú slaninu. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu a spolu krátko popražíme. Pridáme mletú červenú papriku, pomiešame a hneď zalejeme dvomi litrami vody. Pridáme pokrájaný feferón, všetky odrezky karasa, pleskáča a varíme asi hodinu. Kapra pokrájame na silnejšie podkovičky a nasolíme ich. Dierovanou naberačkou vyberieme vyvarené odrezky a kosti. Vložíme nasoleného kapra do vývaru a varíme asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 521
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

522

Podobné recepty:
  • Jablková polievka II

    Jablková polievka II

  • Fazuľová polievka nakyslo

    Fazuľová polievka nakyslo

  • Gaspaccio, vegetariánske

    Gaspaccio, vegetariánske

kuk