Fazuľový prívarok bez pšeničnej múky, ktorú nahradíme cícerovou múkou
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový prívarok
Ingrediencie
- cibuľa
- olej
- soľ
- cukor
- 1/2 ks mrkve
- fazuľové bôby
- koreniny: sušený cesnak
- kurkuma
- mahá korenie
- mleté čierne korenie
- ocot
- červená sladká mletá paprika
- drvená rasca
- nakladaná uhorka.
- cícerová omáčka: voda
- cícerová múka rozhabarkovaná s vodou
- sójová omáčka
- zeleninová kocka - varíme na slabom ohni cca pol hodiny /zásada u strukovinových múk/
- občas premiešame
Postup
Krok 1
cibuľu pokrájame na jemnejšie mesiačiky, tie rozkrojíme na 3 časti, dáme osmahnúť na olej, pridáme soľ, štipku cukru, neskôr pridáme nahrubo postrúhanú mrkvu, podlejeme vodou, dusíme., medzitým rozmixiujeme 1/3 fialových fazulí z konzervy /nálev vylejeme, fazule prepláchneme/., základ z cibule a mrkvy ochutíme koreninami, pridáme fazuľu, pokrájanú uhorku a nakoniec omáčku z cícerovej múky., podľa potreby dáme iné koreniny, prípadne štipľavú zložku, podávame s bielym jogurtom., pozn.: omáčka z cícerovej múky má jedinú nevýhodu, že sa varí oveľa dlhšie ako je bežné zahusťovanie pšeničnou múkou, ale má tú výhodu, že sa nelepí na črevá a je preto zdravšia /to isté platí aj pre iné múky zo strukovín: hrachová, sójová, údajne aj fazuľová.../ pre dlhšiu prípravu môžeme preto cícerovú omáčku použiť napr. pri obede s fazuľou a pri večeri, kedy ju podávame s uvareným karfiolom, posypaným s osmaženou strúhankou /22.1.13/
Krok 2