Tatarčane pirohy I

2012-12-30

Ingrediencie

  • Na plnku: 250 g tvarohu, 1 vajce, štipku soli. Na dochutenie: 100 g slaniny, 1 cibuľu, viazaničku pažítky, štipku mletého čierneho korenia. Cesto: 100 g pohánkovej múky, 200 g polohrubej múky, soľ, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Plnka: K tvarohu pridáme vajce, štipku soli a dobre vymiešame. Dochutenie: slaninu pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme. Pridáme k nim nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu opečieme do zlatista. Po odstavené, pridáme mleté čierne korenie a premiešame. Cesto: Pohánkovú múku zmiešame s časťou polohrubej múky, so soľou (na hrot noža), vajcami, dvomi lyžicami vody a vymiesime. Postupne pridávame polohrubú múku, aby vzniklo pomerne husté „rezancové“ cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, prikryjeme ho fóliou a necháme odležať asi 20 minút. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 mm. Pokrájame na štvorce s približným rozmermi 8 x 8 cm. Na každý štvorec dáme kôpku plnky, preložíme do trojuholníka a okraje spojíme, dobre postláčame. Pirohy vhodíme do vriacej vody a varíme 6 až 7 minút (musia vyplávať na povrch). Pirohy vyberieme a vložíme ich do panvice so slaninou a cibuľou. Premiešame. Posypme nadrobno pokrájanou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

696

Podobné recepty:
  • Nákyp zo syra a tvarohu

    Nákyp zo syra a tvarohu

  • Nové zemiaky zapečené s bryndzou

    Nové zemiaky zapečené s bryndzou

  • Zemiakové placky II

    Zemiakové placky II

kuk