Pohánka - Krišnanadži

2012-12-23

Ingrediencie

  • olej Venus, 2 bobkové listy, drvená rasca, mletý koriander, kurkuma, máličko garam masaly, kayenského korenia a cukru, mletá červená sladká paprika, kúsok pokrájanej čerstvej zelenej papriky, aj vršok, celá malá čilli paprička, soľ, pohánka, 1 ČL pickle.

Postup

Krok 1

do menšieho liatinového hrnca dáme olej, troška ho nahrejeme, aby korenie v ňom iba syčalo, a akoby sa jemne zapenilo, nemiešame /nesmie sa však prepaľovať, ani prskať, ináč ho dáme hneď z ohňa dole/, čiže tak korigujeme správnu teplotu - odtiahnutím hrnca na studenú platničku., po pridaní

Krok 2

všetkých korenín, ktoré už budú zjavne rozvoniavať a nabudzovať chuťové vnemy, vložíme prepláchnutú pohánku, pridáme aj papriku a všetko chvíľu dusíme, stále premiešavame, zalejeme horúcou vodou, zase miešame., až na záver dáme pickle a všetko necháme dôjsť pod pokrievkou., pohánka naberie, vstrebe do seba všetky chute z korenín, ktoré sa v oleji rozvinuli, vstrebe aj všetku vodu a sama sa krásne "otvorí"., ako hotová ostane krásne sypká, voňavá, bez tekutín., toto jedlo bolo pripravené ako predjedlo na elektrickej dvojplatničke z ingrediencií, ktoré sa na danom mieste v kuchyni a v chľadničke práve nachádzali., na záver prisolíme, prisladíme a podávame s nádejou, že za chvíľu niekto príde a dorobí ďalšie jedlo., koreniny boli správne zvolené, vyvážené a navzájom sa podporovali /23.12.12/

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 536
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

537

Podobné recepty:
  • Pečený krém

    Pečený krém

  • Karfiolový paprikáš s haluškami

    Karfiolový paprikáš s haluškami

  • Plnené zapečené papriky

    Plnené zapečené papriky

kuk