Maková guba (rýchly maďarský dezert)
2012-12-20- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
Ingrediencie
- 4 rožky, 3 dl mlieka, 3 lyžice medu, 4 lyžice pomletého maku, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry, oriešok masla, 4 lyžice jablkového džemu, 1 lyžicu jablkovej pálenky.
Postup
Krok 1
Rožky pokrájame na kolieska hrubé asi 1,5 cm. Mlieko privedieme do varu a osladíme ho medom. Zalejeme nim rožky. Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme k rožkom s mliekom a premiešame. Porcelánové formičky, alebo hrnčeky, vytrieme maslom. Ochutenými rožkami naplníme formičky a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 12 minút. Jablkový džem zmiešame s lyžicou jablkovej pálenky a prevaríme ho. Džemom ozdobíme upečenú gubu.