Medový tvarohový koláč s hruškami v červenom víne

2016-09-16

Ingrediencie

  • 3 vajcia, 250 g ricotty, za hrsť zmesi kandizovaného ovocia, 1 lyžičku citrónovej kôry, 0,5 dl marsaly, 4 hrušky, červené víno, 2 lyžice trstinového cukru, 4 klinčeky, polovicu celej škorice, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu polohrubej múky, 1 lyžicu trstinového cukru, vyšľahanú sladkú smotanu (šľahačku).

Postup

Krok 1

Ricottu vymiešame so žĺtkami kandizovaným ovocím, citrónovou kôrou a marsalou. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Vylejeme do pekáčika vystlaného papierom na pečenie (alebo do tortovej formy). Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Hrušky prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovník a varíme v červenom víne s cukrom, klinčekmi a celou škoricou pokým víno nezhustne do konzistencie riedkej omáčky. Lyžicu medu zmiešame s lyžicou polohrubej múky a lyžicou trstinového cukru. Vymiešame a lyžičkou dáme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými „kôpkami“ musia byť veľké medzery, pretože medová zmes sa nám roztečie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a upečieme do svetlohnedej farby. Upečený dezert pokrájame a podávame s hruškou poliatou vínovou omáčkou, šľahačkou a medovými chipsami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 616
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

617

Podobné recepty:
  • Banánové rezy

    Banánové rezy

  • Slaný závin z lístkového cesta

    Slaný závin z lístkového cesta

  • Baklava

    Baklava

kuk