Cibuľová omáčka
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Omáčka Vám bude najviac chutiť k opečenej klobáse so zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 2 ks červené cibule
- strúčik cesnaku
- 4 lyžica oleja
- 1 dl červeného vína
- 4 vetvička tymianu
- 2 ks bobkové listy
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička tmavého vínneho octu
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica pokrájanej kučeravej petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Červené cibule pokrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom pokrájaným na plátky opečieme na oleji. Pridáme červené víno, zviazané vetvičky tymianu, bobkové listy a dusíme asi 10 minút, resp. až sa väčšina tekutiny odparí.
Krok 2
Tymian a bobkový list vyberieme, dochutíme medom, tmavým vínnym octom, mletým čiernym korením a hrubozrnnou horčicou.
Krok 3
Premiešame, odstavíme a primiešame pokrájanú kučeravú petržlenovú vňať.