Figové müsli rezy
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Figové müsli rezy
Ingrediencie
- 200 g nesolených arašidov
- 200 g fíg
- 200 g ovsených vločiek
- 2 ks prezreté banány
- 1 až 2 ks jablká
- 4 až 5 lyžica oleja
- 1/2 ks vanilkového struku
- 1/2 lyžička škorice
Postup
Krok 1
Nesolené arašidy (bez šupiek) nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Figy pokrájame na menšie kocky (asi 1 x 1 cm) a zmiešame ich s ovsenými vločkami. Pri miešaní dbáme na to, aby jednotlivé kúsky fíg nezostali zlepené. Vychladnuté arašidy posekáme na menšie kúsky (v mixéri, po častiach, krátkym zapínaním mixéru) a pridáme ich k zmesi vločiek a fíg. Ošúpané banány rozmiagame vidličkou (alebo postrúhame). Jablká zbavíme jadrovníkov a nahrubo postrúhame. Banány a jablká zmiešame so základnou zmesou, olejom, dužinou vanilkového struku a škoricou. Dobre premiešame a navrstvíme na plech s papierom na pečenie. Hrúbka vrstvy by mala byť maximálne 1 cm. Zmes dobre postláčame k plechu a vložíme do rúry vyhriatej na 150 až 16 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút. Ešte teplé pokrájame na rezy a necháme vychladnúť.