Sýte mäsové predjedlo na čínsky spôsob

2012-11-10

Ingrediencie

  • 600 g hovädzej glejovky (v celku), 2 lyžice sójovej omáčky, 1 badian, kúsok celej škorice, 2 cm zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 3 listy ľadového šalátu, polovicu šalátovej uhorky, 50 g huby shii-take (šitake), 1 lyžičku čili omáčky, 1 lyžicu sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu olivového oleja.

Postup

Krok 1

Hovädziu glejovku zalejeme vodou, pridáme sójovú omáčku, badian, kúsok škorice, kúsok na tenké plátky pokrájaného zázvoru, dva celé strúčiky cesnaku a varíme asi 2 hodiny. Mäso necháme vo vývare vychladnúť. Huby zalejeme horúcim vývarom a necháme ich asi 30 minút vsakovať vývar. Potom ich scedíme (vývar odložíme na iné použitie) a pokrájame na rezančeky. Vychladnuté mäso pokrájame na menšie kúsky a tie na tenké plátky. Zmiešame ich s pokrájanými listami ľadového šalátu, na rezance pokrájanou uhorkou, pokrájanými hubami shii-take, čili omáčku, sójovú omáčku, nadrobno pokrájanými strúčikmi cesnaku a s olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 630
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

631

Podobné recepty:
  • Datle plnené syrom

    Datle plnené syrom

  • Chlebíčky na brunch

    Chlebíčky na brunch

  • Kokosový závitok s banánom

    Kokosový závitok s banánom

kuk