Zemiaky zapečené s lososom

2012-09-13

Ingrediencie

  • 900 g očistených zemiakov, soľ, 2 väčšie cibule, 125 g masla, 200 g údeného lososa, 2,5 dl kyslej smotany, 1 dl kuracieho vývaru, 2 lyžice nadrobno pokrájaného kôpru, 1 strúčik cesnaku, 1/4 lyžičky drveného farebného korenia.

Postup

Krok 1

Zemiaky nakrájame na tenké plátky (asi 5 mm) a osolíme ich. Cibuľu pokrájame na tenké kolieska, osolíme a krátko ju opečieme na tretine masla. Lososa natrháme na menšie kúsky a zmiešame so zemiakmi a opečenou cibuľou. Smotanu zmiešame s kuracím vývarom, pokrájaným kôprom, prelisovaným cesnakom a drveným korením. Dve tretiny ochutenej smotany zmiešame so zemiakovou zmesou. Zemiakovú zmes nalejeme do maslom vymasteného pekáča, povrch zarovnáme a zalejeme zvyškom ochutenej smotany. Navrch poukladáme plátky zvyšného masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Podávame s ochuteným ľadovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 594
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

595

Podobné recepty:
  • Treska na dánsky spôsob

    Treska na dánsky spôsob

  • Pečený pstruh na tatranský spôsob

    Pečený pstruh na tatranský spôsob

  • Zapekaná ryba s Nivou

    Zapekaná ryba s Nivou

kuk