Maďarská roštenka
2012-09-07- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g roštenky (4 rezne), 2 lyžice bravčovej masti, 1 lyžicu hladkej múky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku paradajkového pretlaku, 2 papriky, 3 paradajky, soľ, majorán, mletú rascu.
Postup
Krok 1
Rezne naklepeme a obalíme v zmesi múky a soli. Obalené opečieme na horúcej masti. Vo výpeku opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú rascu, paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, premiešame a podlejeme vodou. Pridáme opečené mäso a dusíme 20 až 30 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance pokrájanú papriku a na plátky pokrájané, ošúpané, paradajky. Krátko spolu podusíme a pridáme majorán. Krátko povaríme. Podávame so zemiakmi.