Krémová karfiolová polievka s čedarom
2012-08-12- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 35 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 0,6 l mlieka, 1 cibuľu, 1 vetvičku tymianu, 1 mrkvu, 1 petržlen, 1 lyžicu horčice, 100 g syru Čedar, soľ, mleté biele korenie, 400 g karfiolu, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v 0,4 l osolenej vody do mäkka. V mlieku privedieme do varu a krátko povaríme prekrojenú cibuľu, vetvičku tymianu, mrkvu a petržlen. Necháme vychladnúť a potom scedíme. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku. Pridáme scedené mlieko, horčicu, postrúhaný čedar, soľ, korenie, nálev z uvareného karfiolu a krátko povaríme. Pridáme uvarený karfiol a rozmixujeme. Pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať a podľa chuti dosolíme a dokoreníme.