Zubáč na maďarský spôsob

2016-07-07

Popis

Pikantná rybka - dobrá rybka.

Ingrediencie

  • 800 g zubáča (zubáč
  • česky candát)
  • 1 lyžicu oleja
  • 2 žĺtky
  • 3 dl kyslej smotany
  • 1 citrón
  • 75 l rybieho vývaru (z hlavy
  • chvostu a plutiev zubáča
  • 120 g koreňovej zeleniny)
  • 3 lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ.

Postup

Krok 1

Približne 200 gramové porcie osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Krátko opečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Zalejeme horúcim, scedeným vývarom a na miernom ohni uvaríme do mäkka. Rybu vyberieme na misu. Do šťavy metličkou vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a citrónovú šťavu. Za stáleho šľahania metličkou privedieme takmer do varu a odstavíme. Omáčku precedíme na rybu. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 980
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

981

Podobné recepty:
  • Šalát z darov mora

    Šalát z darov mora

  • Rybacie taštičky

    Rybacie taštičky

  • Šťuka morská s horčicovou omáčkou

    Šťuka morská s horčicovou omáčkou

kuk