Zubáč na maďarský spôsob
2016-07-07Popis
Pikantná rybka - dobrá rybka.
Ingrediencie
- 800 g zubáča (zubáč
- česky candát)
- 1 lyžicu oleja
- 2 žĺtky
- 3 dl kyslej smotany
- 1 citrón
- 75 l rybieho vývaru (z hlavy
- chvostu a plutiev zubáča
- 120 g koreňovej zeleniny)
- 3 lyžičky mletej červenej papriky
- soľ.
Postup
Krok 1
Približne 200 gramové porcie osolíme, posypeme mletou červenou paprikou. Krátko opečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Zalejeme horúcim, scedeným vývarom a na miernom ohni uvaríme do mäkka. Rybu vyberieme na misu. Do šťavy metličkou vmiešame smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky a citrónovú šťavu. Za stáleho šľahania metličkou privedieme takmer do varu a odstavíme. Omáčku precedíme na rybu. Podávame s varenými zemiakmi.