Jemná krémová petržlenová polievka s pórom
2012-05-13- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 3 väčšie petržleny, 3 zemiaky, 1 menšiu cibuľu, kúsok zeleru, 3 lyžice oleja, 1,5 dl šľahačkovej smotany, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 1/4 lyžičky drvenej rasce, kúsok mladého póru.
Postup
Krok 1
Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky pokrájaný petržlen, zemiaky a zeler. Za stáleho miešania krátko osmažíme a pridáme asi 2 l vody a drvenú rascu. Varíme, pokým nie je zelenina dostatočne mäkká. Ponorným mixérom všetko dôkladne rozmixujeme. Mixujeme ďalej a prilejeme smotanu. Necháme prejsť varom a dochutíme soľou, mletým bielym korením. Na tanieri dozdobíme niekoľký kolieskami na tenko pokrájaného póru, prípadne šľahačkou.