Jemná krémová petržlenová polievka s pórom

2012-05-13

Ingrediencie

  • 3 väčšie petržleny, 3 zemiaky, 1 menšiu cibuľu, kúsok zeleru, 3 lyžice oleja, 1,5 dl šľahačkovej smotany, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia, 1/4 lyžičky drvenej rasce, kúsok mladého póru.

Postup

Krok 1

Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky pokrájaný petržlen, zemiaky a zeler. Za stáleho miešania krátko osmažíme a pridáme asi 2 l vody a drvenú rascu. Varíme, pokým nie je zelenina dostatočne mäkká. Ponorným mixérom všetko dôkladne rozmixujeme. Mixujeme ďalej a prilejeme smotanu. Necháme prejsť varom a dochutíme soľou, mletým bielym korením. Na tanieri dozdobíme niekoľký kolieskami na tenko pokrájaného póru, prípadne šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1576
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1577

Podobné recepty:
  • Hubová polievka so smotanou

    Hubová polievka so smotanou

  • Syrová polievka

    Syrová polievka

  • Šošovicová polievka s údeninou (fazuľová, hrachová

    Šošovicová polievka s údeninou (fazuľová, hrachová

kuk