Zeleninové lasagne
2012-05-08- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 500 g zelenej špargle, 6 mladých cibuliek s vňaťou, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 5 ančovičiek, 6 strúčikov cesnaku, 1/2 citróna (kôru), 500 g mrazeného hrášku, 6 lístkov mäty, 1/2 l sladkej smotany, 1/2 l kuracieho vývaru, 500 g cottage syru, 500 g plátkov lasagní, 150 g syru typu Čedar, 80 g parmezánu.
Postup
Krok 1
Stonky špargle pokrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. Cibuľku aj s vňaťou pokrájame na menšie kúsky a spolu so špargľou osmažíme na olivovom oleji. Pridáme soľ, pokrájané ančovičky, prelisovaný cesnak, kôru z polovice citróna, premiešame a krátko podusíme. Pridáme mrazený hrášok, posekanú mätu a premiešame. Pridáme smotanu a kurací vývar, premiešame a 10 minút povaríme. Keď je špargľa mäkká, pridáme 250 g cottage syru, podľa chuti osolíme a okoreníme. Časť zeleniny rozpučíme, čím sa zmes zahustí. Pekáč dáme na oheň a preložíme doň tretinu zeleninovej zmesi. Poukladáme plátky lasagní, znova dáme vrstvu zeleniny a plátky lasagní. Posypeme ich postrúhaným syrom. Obsah pekáča by mal na ohni mierne pobublávať. Navrstvíme poslednú vrstvu zeleniny a poukladáme na ňu plátky lasagní. Popritláčame ich aby sa zaplavili tekutinou. Navrstvíme 250 g cotage syru a postrúhame naň parmezán. Navrch poukladáme špargľové špičky, polejeme olejom. Pekáč dáme do rúry. Zapekáme asi 35 minút, pričom kontrolujeme, aby sa povrch nespálil.