Domáce rožky
2016-05-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Voňavé a chrumkavé domáce rožky, ktoré pripravíme z kysnutého cesta. Podávame s prílohou podľa chuti.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 2.5 dl mlieka
- 40 g kvasníc
- 60 g tuku
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
Postup
Krok 1
Všetky suroviny dôkladne vymiešame (hnetacím strojom). Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do múkou vysypanej misky, poprášime múkou, prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme 30 minút kysnúť.
Krok 2
Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na štyri časti.
Krok 3
Každú rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm, rozdelíme na štyri časti a každú zvinieme - vytvarujeme rožok.
Krok 4
Rožky poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Upečiem do svetlohnedej farby.