Domáce rožky

2016-05-11
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Voňavé a chrumkavé domáce rožky, ktoré pripravíme z kysnutého cesta. Podávame s prílohou podľa chuti.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 2.5 dl mlieka
  • 40 g kvasníc
  • 60 g tuku
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru

Postup

Krok 1

Všetky suroviny dôkladne vymiešame (hnetacím strojom). Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do múkou vysypanej misky, poprášime múkou, prikryjeme čistou kuchynskou utierkou a necháme 30 minút kysnúť.

Krok 2

Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na štyri časti.

Krok 3

Každú rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm, rozdelíme na štyri časti a každú zvinieme - vytvarujeme rožok.

Krok 4

Rožky poukladáme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Upečiem do svetlohnedej farby.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Sladký rožok

    Sladký rožok

  • Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom

    Grécka citrónová polievka s kuracím mäsom

  • Čokoládová saláma

    Čokoládová saláma

kuk