Šťavnatý jablkový koláč II

2012-04-18

Ingrediencie

  • 5 vajec, 1,5 šálky kryštálového cukru, 1 šálku oleja, 2 šálky hladkej múky, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 1/2 šálky nasekaných orechov, 100 g čokolády na varenie, 5 stredne veľkých jabĺk.

Postup

Krok 1

Do elektrického šľahača dáme vajcia, postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme asi 4 minúty. Tenkým pramienkom prilievame olej, potom pridávame hladkú múku, škoricu a sódu bikarbónu. Nakoniec vmiešame nasekané orechy a na kúsky posekanej čokolády. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky (približne 1,5 x 1,5 cm) a vareškou vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do pekáča vystlaného papierom na pečieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 50 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 596
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

597

Podobné recepty:
  • Torta Pavlovová

    Torta Pavlovová

  • Želatínový koláč

    Želatínový koláč

  • Desaťminútový černicový koláč

    Desaťminútový černicový koláč

kuk