Cigánske párance

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Párance z cesta môžeme využiť ako rezance do polievky alebo ako cestoviny.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • voda

Postup

Krok 1

Z múky, soli a vody vymiesime cesto. Z cesta odrežeme kus cesta a rukami na pomúčenej doske vytvarujeme šúľok s priemerom asi 1,5 až 2 cm. Zo šúľku odtrhávame tenké vlákna – párance. Natrhané vlákna preložíme cez prst a trháme ich z opačnej strany (od prehnutia na prste). Vhadzujeme ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou. Ak sa nám nechce trhať párance, cesto vyvaľkáme na tenký plát, ten dobre pomúčime a zvinieme do „rolády“. „Roládu“ krájame na asi 5 mm hrubé kolieska, ktoré rozvinieme na dlhé rezance. Varíme ich vo vode.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1509
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1510

Podobné recepty:
  • Citrusová nátierka

    Citrusová nátierka

  • Rožky s makom

    Rožky s makom

  • Pečená zelenina

    Pečená zelenina

kuk