Cigánske párance
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 10 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Párance z cesta môžeme využiť ako rezance do polievky alebo ako cestoviny.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- voda
Postup
Krok 1
Z múky, soli a vody vymiesime cesto. Z cesta odrežeme kus cesta a rukami na pomúčenej doske vytvarujeme šúľok s priemerom asi 1,5 až 2 cm. Zo šúľku odtrhávame tenké vlákna – párance. Natrhané vlákna preložíme cez prst a trháme ich z opačnej strany (od prehnutia na prste). Vhadzujeme ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch vyberieme ich dierovanou naberačkou. Ak sa nám nechce trhať párance, cesto vyvaľkáme na tenký plát, ten dobre pomúčime a zvinieme do „rolády“. „Roládu“ krájame na asi 5 mm hrubé kolieska, ktoré rozvinieme na dlhé rezance. Varíme ich vo vode.