Vaječné venčeky
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 7 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Chutné venčeky, ktoré pripravujeme na sviatky alebo oslavy. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.
Ingrediencie
- 1.5 dl vody
- 45 g tuku na polevy (napr. Cera)
- štipka soli
- 110 g hladkej múky
- 3 ks vajcia
- 3 dl mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vrecúško vanilínového cukru
- 1 ks žĺtok
- 40 g pudingového prášku prášok Zlatý klas
- 0.3 dl rumu
- 125 g tuku na prípravu krémov (napr. Helia)
- práškový cukor
Postup
Krok 1
Vodu, tuk na polevy a štipku soli dáme variť. Pridáme preosiatu múku, krátko, za stáleho miešania, povaríme a čiastočne vychladíme. Pridáme 3 vajcia a vymiešame hladkú hmotu. Pomocou vrecka striekame na vymastené plechy a pri teplote 230 °C pečieme 7 minút do svetlohnedej farby.
Krok 2
Z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme puding. Za občasného premiešania vychladíme.
Krok 3
Pridáme rum a zašľaháme zmäknutý tuk na prípravu krémov. Vyšľaháme hladký krém. Po upečení venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom.
Krok 4
Povrch posypeme práškovým cukrom.