Hvarský koláč
2016-03-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Tradičný koláč, ktorý zrejme nesie meno podľa chorvátskeho ostrova.
Ingrediencie
- 3 ks vajcia
- 3 lyžica cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 dl oleja
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 100 g sušených marhúľ
- 100 g sušených fíg
- 100 g vlašských orechov
- 80 g hrozienok
- 0,5 dl rumu
Postup
Krok 1
Hrozienka namočíme, minimálne na jednu hodinu, do rumu. Vajcia rozmixujeme s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď sú vajcia dôkladne rozmixované, za stáleho mixovania tenkým pramienkom prilievame olej. Pridáme aj múku rozmiešanú s kypriacim práškom. Primiešame pokrájané marhule a figy, polámané orechy a hrozienka s rumom. Zmesou naplníme olejom vymastenú formu „srnčí chrbát“ a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút. Upečený koláč vyklopíme a ešte horúci pokrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1 cm.