Hvarský koláč

2016-03-18

Popis

Tradičný koláč, ktorý zrejme nesie meno podľa chorvátskeho ostrova.

Ingrediencie

  • 3 ks vajcia
  • 3 lyžica cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 dl oleja
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 100 g sušených marhúľ
  • 100 g sušených fíg
  • 100 g vlašských orechov
  • 80 g hrozienok
  • 0,5 dl rumu

Postup

Krok 1

Hrozienka namočíme, minimálne na jednu hodinu, do rumu. Vajcia rozmixujeme s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď sú vajcia dôkladne rozmixované, za stáleho mixovania tenkým pramienkom prilievame olej. Pridáme aj múku rozmiešanú s kypriacim práškom. Primiešame pokrájané marhule a figy, polámané orechy a hrozienka s rumom. Zmesou naplníme olejom vymastenú formu „srnčí chrbát“ a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút. Upečený koláč vyklopíme a ešte horúci pokrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1 cm.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 704
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

705

Podobné recepty:
  • Jókaiho rezy

    Jókaiho rezy

  • Kokosové koliečka

    Kokosové koliečka

  • Detský dezert, obdoba Kinder Pingui

    Detský dezert, obdoba Kinder Pingui

kuk