Fettuccine v smotanovej omáčke s prosciuttom
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fettuccine v smotanovej omáčke s prosciuttom
Ingrediencie
- 1 bal cestovín fettuccine
- 2,5 dl smotany na šľahanie
- 2 ks žĺtky
- soľ
- štipku mletého bieleho korenia
- 4 lyžica strúhaného parmezánu
- 4 plátok prosciutta
- 1 lyžica strúhaného parmezánu na posypanie
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny poriadne scedíme (aby na nich zostalo čo najmenej vody) a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme smotanu, 2 žĺtky, štipku soli, štipku korenia a strúhaný parmezán. Za neustáleho miešania prehrejeme. Klieštikmi naberieme cestoviny, tanierom otáčame a pomaličky ich uvoľníme do taniera, až vznikne z cestovín akési hniezdo. Cestoviny prelejeme lyžicou omáčky, navrch natrháme prosciutto a posypeme strúhaným parmezánom.