Teplý broskyňový dezert

2012-01-16

Ingrediencie

  • 0,5 kg vykôstkovaných broskýň, 50 g masla, 75 g práškového cukru, 4 lyžičky rumu. Na cestíčko: 1,5 dl šľahačkovej smotany, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 citrón (iba kôru), 75 g masla. Práškový cukor na posypanie, 4 lyžice kyslej smotany na dochutenie.

Postup

Krok 1

Maslo zahrejeme a krátko v ňom osmažíme na mesiačiky pokrájané broskyne. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Premiešame, preložíme do keramických zapekacích misiek a pokvapkáme rumom. Smotanu metličkou vymiešame s vajcami a múkou. Pridáme práškový cukor, postrúhanú kôru z celého citróna a roztopené maslo. Cestíčko precedíme cez sito, metličkou ešte prešľaháme a nalejeme do misiek s ovocím. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Podávame horúce dozdobené lyžicou kyslej smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 488
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

489

Podobné recepty:
  • Snehová omeleta s tvarohom

    Snehová omeleta s tvarohom

  • Blutorange

    Blutorange

  • Jablkový kyseľ (ZSSR)

    Jablkový kyseľ (ZSSR)

kuk