Teplý broskyňový dezert
2012-01-16- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 0,5 kg vykôstkovaných broskýň, 50 g masla, 75 g práškového cukru, 4 lyžičky rumu. Na cestíčko: 1,5 dl šľahačkovej smotany, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 citrón (iba kôru), 75 g masla. Práškový cukor na posypanie, 4 lyžice kyslej smotany na dochutenie.
Postup
Krok 1
Maslo zahrejeme a krátko v ňom osmažíme na mesiačiky pokrájané broskyne. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Premiešame, preložíme do keramických zapekacích misiek a pokvapkáme rumom. Smotanu metličkou vymiešame s vajcami a múkou. Pridáme práškový cukor, postrúhanú kôru z celého citróna a roztopené maslo. Cestíčko precedíme cez sito, metličkou ešte prešľaháme a nalejeme do misiek s ovocím. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Podávame horúce dozdobené lyžicou kyslej smotany.