Výdatná kapustová polievka s estragónom

2011-12-28

Ingrediencie

  • 250 g teľacieho stehna, 250 g bravčového údeného kolena, estragón, soľ, 3 lyžice bravčovej masti, 1 cibuľu, 250 kyslej kapusty, 6 kalerábových listov, 0,5 l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, viazaničku čerstvého kôpru.

Postup

Krok 1

Teľacie aj bravčové pokrájame na menšie kocky. Vložíme do 1,5 l studenej vody, pridáme niekoľko lístkov estragónu, soľ a uvaríme do mäkka. V inom hrnci na polovici masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a na rezance pokrájané kalerábové listy, z ktorých sme odstránili strednú hrubú časť. Krátko osmažíme a podlejeme mäsovým vývarom. Varíme asi 5 minút a odstavíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu kapustu a varíme ďalej. Zahustíme svetlou zásmažkou pripravenou z druhej polovice masti a hladkej múky. Pridáme kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a pokrájaný kôpor. Krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 804
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

805

Podobné recepty:
  • Cesnačka po prepitej noci

    Cesnačka po prepitej noci

  • Brokolicová polievka so syrovými knedličkami

    Brokolicová polievka so syrovými knedličkami

  • Rezance

    Rezance

kuk