Výdatná kapustová polievka s estragónom
2011-12-28- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 250 g teľacieho stehna, 250 g bravčového údeného kolena, estragón, soľ, 3 lyžice bravčovej masti, 1 cibuľu, 250 kyslej kapusty, 6 kalerábových listov, 0,5 l mäsového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, viazaničku čerstvého kôpru.
Postup
Krok 1
Teľacie aj bravčové pokrájame na menšie kocky. Vložíme do 1,5 l studenej vody, pridáme niekoľko lístkov estragónu, soľ a uvaríme do mäkka. V inom hrnci na polovici masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a na rezance pokrájané kalerábové listy, z ktorých sme odstránili strednú hrubú časť. Krátko osmažíme a podlejeme mäsovým vývarom. Varíme asi 5 minút a odstavíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu kapustu a varíme ďalej. Zahustíme svetlou zásmažkou pripravenou z druhej polovice masti a hladkej múky. Pridáme kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a pokrájaný kôpor. Krátko povaríme.